Iubitorii de sport sunt invitaţi în acest weekend la un turneu de volei, unde au şi prilejul să susţină o cauză nobilă.

Este vorba despre ediţia din acest an a campionatului de volei caritabil intitulat "VolleyforHope", organizat de orădeanul Cristian Popa, un împătimit al acestui sport şi care se implică de mai mult timp pentru a ajuta persoanele aflate în nevoie, ajutat şi de Vasilica Ienei, nora celebrului antrenor Emeric Ienei.

"VolleyforHope" va avea loc în perioada 24-25 februarie în patru săli din oraş, ale şcolilor Dacia, Onisifor Ghibu și Liceului cu Program Sportiv Bihorul şi în sala de sport a Universităţii din Oradea.

Acest maraton va fi dedicat strângerii de fonduri pentru Andreas, un copil în vârstă de 11 ani care suferă de dipareză mixtă.

În total, vor participa 19 echipe din Oradea, Zalău, Cluj-Napoca, Dej, Deva şi Timişoara.

"Intrarea este liberă, dar aşteptăm pe toţi care vor să participe şi să doneze", a spus Cristian Popa.

Programul jocurilor se va deschide, atât sâmbătă, cât şi duminică, la ora 9, şi se va încheia seara la ora 20.

Organizatorii au transmis şi câteva informaţii despre băiatul bolnav. Acesta este din Oradea, are 11 ani şi 10 luni şi are nevoie de sprijin financiar pentru terapii.

"M-am născut în data de 14 aprilie 2012, dar la naştere am fost resuscitat timp de 20 de minute. Timp preţios în care inimioara mea a bătut uşor (doar 20 de bătăi pe minut), iar creierul meu nu a fost suficient oxigenat. Astfel, astăzi sunt diagnosticat cu dipareză mixtă şi încă nu pot să umblu ca alţi copii de vârsta mea. Până acum am luptat din greu. Anual petrec aproximativ 960 de ore la terapii şi fac asta împreună cu părinţii mei, de 11 ani. E ca un loc de muncă al familiei mele. Fiecare mişcare de-a mea dobândită costă foarte mulţi bani. Anual cheltuielile se ridică la suma de 30.000 Euro. În aceşti 11 ani am reuşit să înţeleg 3 limbi şi răspund în româneşte (spun peste 1300 cuvinte şi leg până la 5). Pot să stau în şezut singur 20 de secunde şi 5 secunde în picioare. Am nevoie de sprijinul tău ca să-mi pot continua în Spania terapia Medek care mă ajută foarte mult în ceea ce priveşte recuperarea mea!", este mesajul de prezentare al cazului lui Andreas, pe site-ul dedicat cazului său.

Cei care vor să-l ajute pot dona şi în conturile bancare: RO59BTRLRONCRT0231634401 (în lei) şi RO09BTRLEURCRT0231634401 (în euro), deschise la Banca Transilvania pe numele Asociaţiei Andreas Dominic.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!