Municipalitatea invită orădenii să ia parte luni de la ora 17 la o dezbatere publică pe teme de termie care va avea loc în sala mare a Primăriei.

În cadrul întâlnirii, reprezentanţii municipalităţii vor prezenta, printre altele, proiectul privind majorarea preţului la gigacalorie de la 193 lei la 235,52 lei ca urmare a retragerii subvenţiilor acordate de la bugetul de stat. Noul tarif va fi unic la nivel de municipiu, indiferent dacă orădenii se încălzesc cu energie termică pe bază de cărbune furnizată de Electrocentrale sau pe bază de apă geotermală de la Transgex.

Întâlnirea de luni precede şedinţa de Consiliu Local anunţată pentru 29 septembrie de la ora 14, în cadrul căreia va fi supusă la vot majorarea de tarif în vederea aplicării noului preţ începând cu data de 1 octombrie.

Având în vederea experienţa întâlnirii din luna martie cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari în cadrul căreia s-au discutat probleme de termoficare, reprezentanţii municipalităţii se aşteaptă la o prezenţă numeroasă din partea orădenilor şi la dezbateri aprinse.

Citeşte pe aceaşi temă şi "Să degeraţi bine! Anularea de către guvern a subvenţiilor scumpeşte căldura orădenilor cu 30%"