Orădenii vor putea înota gratuit la bazinul olimpic vreme de o zi. Fundaţia Pro Rogerius şi Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport organizează, sâmbătă, la Bazinul Olimpic acţiunea "Te aşteaptă apa" în cadrul căreia va avea loc prima ediţie a ştafetei de 12 ore, la care sunt aşteptaţi să participe toţi iubitorii nataţiei.

"În Oradea există o familie de iubitori ai nataţiei şi vrem să aducem pentru o zi această familie la un loc pentru a fi alături de echipa de polo a oraşului", a declarat Bimbo Tibor, preşedintele fundaţiei Pro Rogerius.

Ştafeta de 12 ore va avea loc între orele 10 şi 22, perioadă în care orădenii vor avea la dispoziţie cel puţin un culoar de înot în bazinul olimpic. "Important este ca în cadrul acestei acţiuni orădenii să facă mişcare. Nu contează nici distanţa pe care înoată, nici timpul în care înoată. Intenţia noastră este să popularizăm sportul şi îndeosebi nataţia", a spus Bimbo. La prima ediţie a ştrafetei şi-au anunţat deja participarea printre alţii şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor, Adrian Bucur, consilierul local Eric Huszar, oameni de afaceri şi manageri orădeni.

Programările pentru acţiunea de sâmbătă se pot face la numărul de telefon 0745.915.834, iar întrebările de ordin tehnic se pot adresa la numerele 0744.816.169 şi 0740.242.115. Înscrierile se pot face inclusiv sâmbătă, direct la bazin.