Orădenii sunt rugaţi să anunţe Poliţia Locală cu privire la persoanele fără adăpost care dorm în stradă pentru a fi salvate de la îngheţ având în vedere valul de frig din aceste zile.

"Ca să nu îngheţe în stradă..."

Potrivit unui comunicat al Primăriei, cei care dorm în stradă vor fi ridicaţi de poliţiştii locali şi cazaţi la Adăpostul de Noapte.

"Rugăm comunitatea locală să anunţe despre zonele sau locaţiile în care se adăpostesc oameni ai străzii, la numărul de telefon al Dispeceratului Poliţiei Locale: 0259-969, în intervalul orar 10.00 – 22.00, care are disponibilă o maşină pentru ridicarea acestor persoane, sau la numărul de telefon non-stop 0359/46.66.66 al Adăpostului de Noapte", au transmis marţi comunicatorii municipalităţii.

Şeful Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea din cadrul Primăriei, Anca Grama, a declarat pentru BIHOREANUL că în ultima perioadă numărul persoanelor fără adăpost cazate la adăpostul din strada Gutenberg a crescut.

"În medie la Adăpostul de Noapte sunt cazate cam 40 de persoane. În ultima lună numărul lor a crescut la circa 60 de persoane. Unii au venit de bunăvoie odată cu răcirea vremii, dar pe cei mai mulţi i-a adus Poliţia Locală, ca să nu îngheţe în stradă", a spus Grama.

Duşuri calde, haine, mâncare...

Potrivit directoarei, locatarii adăpostului pot avea acces la duşuri cu apă caldă, haine curate şi o masă caldă.

"Noi nu îi ţinem închişi. Peste zi pot ieşi în oraş sau, mai bine, pot vedea un film la televizor, pot citi o carte ori pot beneficia de consiliere psihologică ori suport în găsirea unui loc de muncă", a explicat directoarea.

Adăpostul de Noapte are 71 de locuri în două corpuri de clădire şi nouă containere, capacitate care poate fi crescută, la nevoie, fără probleme.

De altfel, DASO a mai comandat încă două containere în eventualitatea în care, pe viitor, locurile disponibile se vor dovedi insuficiente.