Copiii orădeni provenind din familii cu venituri reduse vor putea urma nu mai puţin de 12 cursuri puse la dipoziţie în mod gratuit de Orăşelul Copiilor. Acest lucru a devenit posibil graţie unui parteneriat încheiat de instituţie cu Palatul Copiilor şi Elevilor Oradea în baza căruia Orăşelul Copiilor va pune la dispoziţie sălile de curs iar Palatul Copiilor va asigura cadrele didactice specializate care vor susţine cursurile.

"Mulţumită acestui parteneriat şi copiii lipsiţi de posibilităţi materiale sau cu posibilităţi financiare mai modeste, dar nu numai ei, pot să îşi petreacă timpul liber în siguranţă, într-un mediu educativ, constructiv care cu siguranţă îşi va pune o amprentă pozitivă asupra dezvoltării lor ulterioare", a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, iniţiatorul proiectului, Mihaela Dindelegan, coordonatorul Orăşelului Copiilor.

Cele 12 cursuri gratuite se vor desfăşura, câte o oră pe săptămână, în perioada septembrie 2012 - iunie 2013 şi sunt destinate copiilor între 6 şi 16 ani. Acestea sunt: show dance, dans modern şi contenporan, gimnastică ritmică - elemente de balet, canto - muzică uşoară, canto popular, artă fotografică, modelaj în lut (roata olarului), fenomene misterioase (se va baza pe realizarea mai multor experimente), artă manuală, teatru, vioară, instrumente de suflat, minunile naturii (geologie).

Înscrierile la cursurile organizate la Orăşelul Copiilor se vor face începând din 17 septembrie. Formularele de înscriere vor putea fi ridicate de la intrarea principală în clădire.

Mihaela Dindelegan_1.jpg"Potrivit noii legi a educaţiei după trei ani de studii consecutive, Palatul Copiilor poate elibera un atestat recunoscut de Ministerul Educaţiei, fapt nu lipsit de importanţă, deoarece copilul are astfel şi satisfacţia unei calificări în domeniul în care s-a pregătit", a mai spus Dindelegan (foto).

Orăşelul Copiilor organizează şi acum cursuri gratuite care se bucură de popularitate în rândul copiilor. Spre exemplu, sensei Florin Crişan, de la CSU Oradea, ţine deja de mai bine de un an, antrenamente cu copii cu vârste între 6 şi 14 ani.

"Am copii care au, nu numai probleme financiare, ci şi probleme familiare, fapt pentru care nu am întrerupt antrenamentele gratuite în Orăşel nici pe timpul vacanţei. Aceşti copii au nevoie chiar şi de această oră de antrenament, care pentru ei înseamnă linişte, stabilitate, siguranţă. Pe lângă faptul că reprezintă consumarea unui timp în mod sănătos antrenamentul îi ajută pe copii să îşi întărească încrederea în sine şi să trăiască frumos", a spus antrenorul.

Pe lângă cele 12 cursuri care vor fi organizate gratuit Orăşelul Copiilor mai derulează alte şapte cursuri de la şah şi astronomie până la limbi străine precum engleză şi germană.