Un orădean de 27 de ani cercetat pentru vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea Poliţiei a fost prezentat, marţi, la Judecătoria Oradea, unde a primit interdicţia de a părăsi localitatea fără încuviinţarea instanţei pentru următoarele 29 de zile.

Liviu Nicolae Mangra a fost reţinut luni, pentru 24 de ore, fiind acuzat că, duminică dimineaţa, după ce şi-a petrecut noaptea în cluburile Downtown şi Lord's din centrul oraşului, s-a urcat la volan. Pe strada Armatei Române, în apropierea Universităţii Oradea, tânărul a acroşat un biciclist, după care a părăsit locul accidentului, fiind prins câteva minute mai târziu de poliţişti, la intersecţia străzilor Ogorului cu Apateului.

În urma impactului, victima a suferit multiple traumatisme şi, potrivit certificatului medico-legal, are nevoie de peste 55 de zile de îngrijiri medicale pentru a se vindeca.

Analizele toxicologice au arătat că şoferul era într-o stare avansată de ebrietate, având o alcoolemie aproape de comă, de 2,25 gr 0/00 alcool pur în sânge, motiv pentru care a şi fost reţinut pentru 24 de ore în Arestul Poliţiei Bihor, iar marţi a fost audiat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

În faţa procurorilor, Mangra a declarat că, din cauza cantităţii mari de băutură pe care a consumat-o în noaptea de sâmbătă spre duminică, nu îşi aduce aminte nimic despre incidentul în care a fost implicat: nici că ar fi lovit pe cineva cu maşina, nici că a fost dus la spital pentru analize, audiat de poliţişti şi reţinut.

Pus sub învinuire pentru vătămare corporală din culpă şi şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea Poliţiei, tânărul a fost prezentat, marţi, la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, însă magistratul care a analizat solicitarea a decis să o respingă.

În opinia judecătorului, tânărul beneficiază de circumstanţe atenuante: este la prima abatere, are un loc de muncă şi nu există pericolul să provoace un alt accident deoarece permisul de conducere i-a fost reţinut. În plus, potrivit judecătorului, Mangra „a regretat producerea accidentului de circulaţie, deşi nu îşi aduce aminte împrejurările concrete în care s-a produs  acesta" şi ar vrea să se împace cu victima sa, pe care a „căutat-o pentru a o vizita, dar nu a avut acces în spital". 

Decizia judecătorilor nu este definitivă. Ea a fost atacată de procurorii Parchetului Oradea, prin recurs.