Tânărul şi talentatul baschetbalist orădean Raul Igna (foto dreapta), sportiv născut în anul 2005 şi legitimat la LPS Bihorul - CSM Oradea, a fost convocat la acţiunea lotului naţional U16 al României din această lună.

Este vorba despre un stagiu de pregătire programat în aceste zile, în perioada 4-12 august, la Târgu Mureş, şi apoi de participarea tricolorilor la jocurile turneului FIBA U16 European Challengers 2021, care va avea loc în Macedonia, la Skopje.

Raul Igna este singurul jucător orădean convocat la acţiunea din această lună a echipei reprezentative conduse de antrenorul Marcel Ţenter.

Valoarea tânărului este confirmată şi de faptul că antrenorul echipei de seniori CSM CSU Oradea, Cristian Achim, a decis să-l oprească în lotul de 14 jucători cu care "leii roşii" vor aborda următorul sezon competiţional.

"Alături de alţi trei tineri jucători, Vescan, Mureşan şi Marinău, Raul Igna este tânărul promovat de la academia noastră, pe care am decis să-l cooptăm în lotul de 14 pentru noul sezon. Este un sportiv cu calităţi, un tânăr care promite, iar dacă am decis să facă parte din lotul nostru, înseamnă că are valoare şi se anunţă de o certă perspectivă", a declarat, pentru BIHOREANUL, antrenorul Cristian Achim.

La competiţia de la Skopje, FIBA U16 European Challengers, care va avea loc în perioada 16-21 august, echipa României face parte din Grupa A, alături de reprezentativele Lituaniei, Greciei, Rusiei şi Macedoniei de Nord.