Apropierea campaniei electorale face ca adoptarea a tot mai multe hotărâri de Consiliu Judeţean să se facă în funcţie de interesele electorale ale celor patru partide reprezentate în CJ.

Aşa s-a întâmplat şi miercuri, la reuniunea extraordinară a deliberativului judeţean, când pe ordinea de zi a figurat eliberarea din funcţie a managerului interimar al Centrului medico-social din Nucet, Lenuţa Mioara Mihai, şi numirea ca manager Lianei Anca Bala, care luna trecută a susţinut un concurs organizat pentru ocuparea acestui post chiar de către Consiliul Judeţean.

Concurs degeaba

Deşi cele două hotărâri păreau să fie o formalitate, vicepreşedintele CJ Dumitru Voloşeniuc a dat tonul opoziţiei consilierilor PNL şi UDMR la votarea lor, motivând că persoana care a câştigat concursul nu poate fi numită, deoarece concursul ar fi avut loc în condiţii nelegale.

"La concurs s-a prezentat o singură persoană, pentru că cealaltă n-a fost înştiinţată când avea loc concursul", a spus Voloşeniuc, afirmând astfel că managerul interimar ar fi fost "şuntat".

Secretarul judeţului, Carmen Soltănel, a replicat însă că atât Lenuţa Mihai, cât şi Liana Bala ştiau când a fost programat concursul, deoarece iniţial amândouă şi-au depus candidaturile, diferenţa fiind că managerul interimar nu s-a mai prezentat, invocând ulterior că nu a fost înştiinţată personal asupra datei de desfăşurare. "S-a publicat un anunţ în condiţii legale, nu trebuia să trimitem invitaţii de participare la concurs nominal, ca la nuntă sau ca la botez", a spus Soltănel.

Pentru că preşedintele CJ, Radu Ţîrle, a atenţionat că un eventual refuz al consilierilor judeţeni de a valida concursul (mai ales în condiţiile în care nu s-a înregistrat nicio contestaţie) atrage răspunderea bănească a fiecărui consilier judeţean în parte în cazul în care persoana care a câştigat concursul se va adresa instanţei de judecată, votarea s-a făcut nominal.

Proiectul de hotărâre privind încetarea mandatului interimar al Lenuţei Mihai a fost respins prin votul consilierilor PNL şi UDMR (16 la număr, faţă de 13 voturi câte au avut consilierii PSD şi PDL, care au votat "pentru"), iar proiectul de hotărâre privind numirea Lianei Bala a căzut şi el la vot (întrunind doar 13 voturi din partea PSD şi PDL, în timp ce PNL-iştii au votat "împotrivă", iar grupul UDMR, mai precaut, s-a abţinut).

Victimele confuziei

Ulterior, următorul punct de pe ordinea de zi a fost şi el respins la vot, deoarece consilierii judeţeni au făcut o confuzie: crezând că dezbat modificarea statului de funcţii al aceluiaşi Centru medico-social din Nucet, ei au respins, de fapt, modificarea statului de funcţii al Spitalului de Neuropsihiatrie din Nucet, unde proiectul de hotărâre viza promovarea în funcţii a unor angajaţi care promovaseră pe linie profesională ca urmare a unor concursuri.

Prin urmare, din cauza acestei neatenţii şi a votului negativ dat de aceiaşi consilieri PNL şi UDMR, doi asistenţi medical de la Spitalul de Neuropsihiatrie nu vor putea deveni oficial asistenţi medicali principali, iar un muncitor-şofer cu gradul profesional III nu va putea deveni şofer cu gradul profesional II şi, fireşte, nu vor putea fi plătiţi în plus, în baza promovării.