Judecătorii Curţii de Apel Oradea au pronunţat, joi, verdictul în controversatul dosar deschis pe numele tânărului Nicolae Oros, acuzat că l-ar fi împuşcat mortal pe taximetristul Bajkan Peter în februarie 2009, pe Calea Sântandreiului.

După două săptămâni de deliberări, judecătorii au decis să respingă apelul declarat de procurori împotriva sentinţei Tribunalului Bihor, prin care Nicolae Oros fusese achitat, ca nefondat.

"Instanţa a menţinut în întregime sentinţa Tribunalului Bihor prin care s-a dispus achitarea inculpatului de sub învinuirea comiterii infracţiunilor de omor deosebit de grav, tâlhărie şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor deoarece faptele nu au fost comise de către acesta", a declarat pentru BIHOREANUL grefiera Cornelia Precup, din cadrul Biroului de presă al Curţii de Apel Oradea.

Potrivit sursei citate, decizia nu este deocamdată motivată şi nici definitivă. Ea poate fi atacată, în termen de 10 zile de la pronunţare, prin recurs, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Avocatul tânărului, Răzvan Doseanu, consideră soluţia magistraţilor ca una normală. "Nu există probe că Oros ar fi ţinut vreodată un pistol în mână, ca să nu mai vorbim de vreo dovadă că ar fi împuşcat victima. Oros are o singură vină, aceea de a fi circulat cu un taxi cu o zi înainte de incident, fapt dovedit categoric prin martori, localizare telefonică, înregistrare de la o cameră video de la o unitate aflată pe traseul parcurs şi registrul de comenzi al firmei de taxi", a declarat pentru BIHOREANUL Răzvan Doseanu.

Cazul taximetristului ucis pe strada Sântandreiului a iscat numeroase discuţii din cauza dovezilor insuficiente strânse de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor în timpul anchetei. Nicolae Oros, singurul suspect, a fost trimis în judecată în 2009, în ciuda faptului că nu exista vreo probă directă care să demonstreze că acesta l-ar fi omorât pe taximetrist ori că s-a aflat la locul crimei. Magistraţii Tribunalului Bihor au stabilit anul trecut că tânărul nu a fost autorul omorului, motiv pentru care au dispus achitarea acestuia şi eliberarea lui din arest, unde se afla din martie 2009.

Citiţi pe această temă şi articolul "Nicolae Oros, tânărul acuzat că l-a împuşcat pe taximetristul găsit mort pe centură, a fost declarat nevinovat!"