O tânără în vârstă de 24 de ani, originară din orașul Rădăuți, județul Suceava, a fost desemnată cea mai bună jucătoare de Counter Strike: Global Offensive în cadrul unei gale internaționale.

Evenimentul fastuos a fost organizat sâmbătă seară de HLTV, una dintre cele mai importante platforme cu rol de forum din lumea jucătorilor CS:GO, unde sunt publicate ştiri, informaţii despre turnee şi statistici profesionale.

Această gală are loc la începutul fiecărui an şi are rolul de a-i premia pe cei mai talentaţi jucători din industria gamingului, care au avut rezultate impresionante în anul precedent.

Românca Ana Dumbravă a fost premiată la categoria feminin CS:GO şi a concurat pentru trofeu cu jucătoarele Victoria Kazieva, din Rusia, şi Wiktoria Janicka, din Polonia.


(Sursa foto: Facebook - HLTV.org)

"A doua oară consecutiv, jucătoarea anului. Sunt în stare de șoc, nu pot exprima toate sentimentele pe care le am acum. Sunt atât de fericită să văd cât de mult sprijin am primit din partea publicului şi sper ca, cu acest premiu, să pot inspira generaţia mai tânără să-şi dezvolte şi să-şi urmeze visurile. Vă iubesc pe toţi, sper că v-am făcut mândri!", a scris Ana Dumbravă pe pagina sa de Facebook.

Pe numele ei de gamer ANa, românca de 24 de ani face parte din echipa feminină Nigma Galaxy, o organizaţie din Emiratele Arabe Unite, unde beneficiază de salariu, plus bonusuri după fiecare competiţie la care câştigă. Ea este jucător main AWP-er (Artic Warfare Police), adică are rolul de a elimina adversarii din joc de la distanţă cu o armă letală - sniper.

Prima sa recunoaştere internaţională a fost în urmă cu un an, când în cadrul aceleiaşi gale a fost desemnată pentru prima dată cea mai bună jucătoare de CS:GO la nivel mondial.

În 2022 ea a câştigat, alături colegele sale din echipa Nigma Galaxy, cele mai mari turnee de CS:GO din lume, care au avut loc în SUA, în Dallas, şi în Spania, în Valencia.

Tânăra a participat la competiţii de CS:GO încă din 2014.


(Sursa foto: Facebook - Ana Dumbravă)

Counter-Strike este probabil cel mai cunoscut joc pe calculator. A fost lansat în 1999, iar de atunci au apărut pe piaţă mai multe variante ale jocului, cea mai cunoscută fiind "Global Offensive".

Jucătorii, de obicei 10 într-un meci, sunt organizaţi în două echipe, una de terorişti şi una care încearcă să oprească atacul răufăcătorilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!