Înainte de sfârşitul săptămânii vor fi deja în trafic. OTL a cumpărat din Turcia, cu 523.000 de euro, şapte autobuze Isuzu Novo City cu 51 de locuri, din care 17 pe scaune.

Garniturile sunt prevăzute cu climatizare şi trapă pe persoanele cu dizabilităţi sau mamele cu cărucioare. Modele noi, autovehicolele sunt prevăzute cu computere de bord, antene GPS şi wi-fi.

"Fiecare autobuz este legat la serverul central de la sediul OTL care transmite fiecărui panou de informare în cât timp soseşte în staţie. Garniturile cu trapă specială vor fi marcate suplimentar cu un plus între două paranteze pentru ca persoanele cu dizabilităţi să ştie cât mai au de aşteptat", a spus Csuzi Istvan, directorul OTL.

Potrivit directorului, noile autobuze au două avantaje majore. "Fiind de dimensiuni mai mici vor putea fi folosite atât pe liniile mai puţin populate unde nu se justifică punerea în circulaţie a unor autobuze mari cât şi în zonele extrem de aglomerate unde celelalte autobuze nu pot intra", a declarat directorul.

Odată cu noile achiziţii, conducerea OTL ia în calcul introducerea unei linii care să ajungă inclusiv în Parcul Traian, la Palatul de Justiţie, Consiliul Judeţean şi Prefectură, areal încă neacoperit cu mijloace de transport în comun.

Circulaţia acestor autobuze ar putea fi suplimentată cu cele cinci autobuze de mici dimensiuni cumpărate anterior la un preţ de 200.000 de euro şi care s-ar putea strecura mult mai uşor în zonele aglomerate.