OTL îşi primeneşte parcul de tramvaie. Societatea de transport local a cumpărat cu 395.000 euro din Magdeburg (Germania) 25 de tramvaie second hand. Cele 17 garnituri cu motor şi 8 vagoane vor înlocui tot atâtea tramvaie din parcul OTL care vor ajunge piese de schimb datorită gradului avansat de uzură.

"Acesta a fost ultimul tren pentru achiziţia de tramvaie second hand, pentru că din 2014 UE nu va mai permite decât achiziţionarea de garnituri noi. Să sperăm că în următorul ciclu bugetar european se vor aloca fonduri pentru proiecte care vizează achiziţia de tramvaie noi", a declarat Csuzi Istvan, directorul OTL.

Primele tramvaie din lotul de 25 au sosit la Oradea începând de vineri şi vor putea fi văzute în trafic începând de săptămâna viitoare. "Garniturile aduse din Germania vor fi puse în circulaţie în maxim o săptămână. În această perioadă se vor face ultimele verificări, vom monta pe ele sistemul GPS şi cel de eticketing", a spus Viorel Pop, directorul tehnic al OTL.

Cele 17 vagoane motor Tatra T4D şi cele 8 vagoane remorcă Tatra B4D au vârstă cuprinsă între 25 şi 40 de ani. Garniturile au fost modernizate şi au rulat în Magdeburg. Societatea de transport din oraşul german şi-a "pensionat" ultimele garnituri de acest gen în ianuarie anul acesta.