Biletele de tramvai şi autobuz se pregătesc să devină istorie. Consiliul Local a hotărât, în reuniunea de joi, modificarea regulamentului de transport în comun astfel încât vechile tichete vor fi înlocuite treptat cu carduri de călătorie de tip portofel electronic (asemănătoare cartelelor pre-pay), în care posesorul îşi "încarcă" un număr de călătorii, dar şi tip abonament. Actualele tichete de hârtie vor mai fi valabile până la 31 decembrie 2013.

Conform regulamentului, noile legitimaţii de călătorie vor trebui validate cu ocazia fiecărei utilizări la aparatele montate în mijloacele de transport în comun imediat după urcare. Utilizarea legitimaţiilor de călătorie valabile însă nevalitate se va sancţiona cu suprataxă, cuantumul acesteia urmând să fie stabilit de Consiliul Local.

În plus, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 100 şi 500 de lei persoanele care călătoresc fără titlu de călătorie valabil, care refuză să prezinte organelor de control titlul de călătorie, care au un comportament necivilizat sau aduc prejudicii mijloacelor de transport în comun.