Consiliul Local a aprobat miercuri, la propunerea conducerii OTL, scumpirea călătoriilor pe mijloacele de transport în comun începând cu data de 1 iunie. Conducerea regiei a invocat faptul că tarifele nu au mai fost majorate din septembrie 2007 şi a cerut actualizarea lor cu rata inflaţiei.

Astfel, începând de săptămâna viitoare orădenii vor fi nevoiţi să plătească 3,5 lei pentru un bilet cu două călătorii care înainte costa 3 lei şi 50 lei, în loc de 45 lei, pentru un abonament pe toate mijloacele de transport în comun. Biletul cu o călătorie eliberat la automatele din oraş va costa 2 lei, iar abonamentul de o zi pe toate mijloacele de transport în comun va costa 10 lei.

Hotărârea privind majorarea tarifelor cu rata inflaţiei a fost adoptată în ciuda opoziţiei consilierilor PDL care au votat împotriva scumpirilor. "Nu cred că este potrivit să scumpim acum tarifele în contextul crizei economice care afectează populaţia", a protestat democrat-liberalul Claudiu Popa.

În replică, directorul OTL, Csuzi Istvan, a declarat că oricum actuala majorare de preţuri este prima dintr-un val de scumpiri succesive. "Noi funcţionăm pe baze economice. Am fi dorit ca abonamentul pentru toate mijloacele de transport în comun să fie de 60 lei, cât ar fi fost actualizarea cu inflaţia, dar am înţeles că în acest moment suportabilitatea de către populaţie a acestor tarife este în scădere şi am acceptat decizia administraţiei locale să se majoreze tarifele în etape", a spus directorul Csuzi.

Primarul Ilie Bolojan a anunţat miercuri în cadrul unei conferinţe de presă că în ciuda majorării tarifelor, abonamentul pe toate liniile practicat de OTL este în continuare mai ieftin faţă de alte oraşe din această parte a ţării. În Arad şi Satu Mare un astfel de abonament lunar costă 90 lei, în Timişoarea costă 93 lei, iar în Cluj 106 lei. Tarife similare Oradiei practică în acest moment Sibiu şi Suceava unde un abonament costă 50 lei, respectiv Târgovişte, cu 55 lei.