Una dintre achiziţiile planificate pentru 2010 de către conducerea OTL este mai puţin obişnuită. "O trăsură cu cai, de tip omnibus - valoare estimată - 21.000 lei", scrie în planul de achiziţii al regiei, aşa cum a fost prezentat miercuri, într-o conferinţă de presă.

Întrebat de reporterul BIHOREANULUI, managerul OTL, Csuzi Istvan, a explicat că ideea de a cumpăra o trăsură cu cai o are încă de anul trecut, când un asemenea vehicul, adus de la colegii din Debreţin cu ocazia Zilei Transportatorului, "a avut mare succes la public, primind foarte multe cereri pentru a asigura transport ocazional cu respectivul vehicul".

Csuzi a spus că omnibusul tras de cai ar fi folosit mai ales de turiştii străini pentru a vizita Oradea pe îndelete şi a precizat, de asemenea, că acest serviciu ar fi externalizat. "Chiar la cai nu ne pricepem", a spus managerul OTL.

În ce priveşte achiziţiile regiei pentru modernizarea parcului de vehicule, directorul tehnic Viorel Pop a anunţat că, după ce anul trecut a cumpărat 12 autobuze Volvo, până la finele lunii trebuie să ajungă la Oradea şi 24 de microbuze Iveco. De asemenea, Pop a spus că OTL va cumpăra şi 10 tramvaie la mâna a doua, având de ales între mărcile Siemens (de la regia de transport din Viena) şi Tatra.