Echipa de baschet CSM Oradea a pierdut miercuri seară meciul de acasă cu italienii din formaţia Varese, cu scorul de 96-103.

Astfel, baschetbaliştii orădeni au ratat calificarea în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup şi au părăsit competiţia. "Aşa se încheie aventura europeană a echipei CSM Oradea în acest sezon...", a spus announcerul sălii. 

Partida s-a desfăşurat în Oradea Arena, unde s-au adunat mulţi fani care au îmbrăcat tricourile roşii, culoarea echipei. 

Pe fundalul scandărilor fanilor, echipa orădeană a început jocul foarte bine şi s-a distanţat rapid pe tabelă. A păstrat conducerea, bifând faze spectaculoase, până după pauză.

După primele 10 minute, CSM CSU Oradea conducea cu 27-18, în sfertul II s-a distanţat chiar la 15 lungimi, scor 38-23, pentru ca în pauza mare să se intre cu 50-43.

În a doua jumătate a jocului, situaţia s-a complicat. Italienii au ieşit motivaţi de la vestiare şi au întors scorul, în timp ce jucătorii lui Cristian Achim şi Radovan Markovic nu au avut acelaşi tonus şi au fost, la multe dintre faze, fără soluţii. 

Oradea a rămas în avantaj până către ultima pauză, când Varese a egalat la 72, când mai era un minut şi 52 secunde din sfertul III. Apoi italienii au trecut în avantaj, CSM CSU a mai egalat la 74, după care oaspeţii au trecut din nou la conducere, pentru ca în ultima pauză tabela să arate 79-82.

În debutul ultimului sfert, echipa orădeană a egalat pentru ultima dată, scor 82-82, după care italienii au trecut în avantaj şi au păstrat controlul jocului până la final.

Deşi au mai fost zvâcniri în atacul roş-albaştrilor, care s-au apropiat la un singur punct, scor 87-88, echipa italiană a gestionat bine finalul. Elevii antrenorului Cristian Achim au intrat în criză de timp, iar arbitrii nu au fost tocmai prietenii orădenilor în acest joc, luând mai multe decizii contestate de jucătorii echipei locale și huiduite de suporteri.

Partida a fost câştigată de echipa italiană cu scorul de 103-96.

"Sunt extrem de dezamăgit, pentru că mi-am pus mari speranţe în acest joc, în victoria pe care o putem obţine. Atât eu cât şi jucătorii ne-am dorit foarte tare să ne calificăm, să facem pasul în primele opt echipe. Din păcate, nu am reuşit, dezamăgirea e mare, dar poate că şi aşteptările mele nu au fost un pic realiste, totuşi am ajuns în poziţia să avem meciul decisiv pe teren propriu. Uitându-mă la statistică, îmi vine şi mai tare rău, pentru că, practic, cu o singură excepţie, am fost superiori la toate capitolele. Excepţia a fost numărul de aruncări libere de care au beneficiat cele două echipe", a declarat, la finalul partidei, antrenorul principal al echipei CSM CSU Oradea, Cristian Achim (foto jos).

Cristian Achim, antrenor CSM CSU Oradea

În acest duel, Lennard Freeman a fost cel mai eficace jucător al bihorenilor, cu 18 puncte şi cu un procentaj de 100% la aruncările din acţiune. Nijal Pearson a adăugat 17 puncte, Toddrick Gotcher a marcat şi el 14 puncte, Donatas Tarolis a înscris 13 puncte, iar Erick Neal a încheiat cu 11 puncte.

De la echipa italiană, Olivier Hanlan a fost de departe principalul marcator, cu 29 de puncte, în timp ce Gabe Brown a înscris 17 puncte, iar Nico Mannion, 16 puncte.

După acest duel, CSM CSU Oradea părăseşte ediţia din acest an a cupelor europene, urmând a se axa acum doar pe competiţiile interne. De altfel, următorul joc îl are programat în Liga Naţională, duminică, de la ora 17:30, tot la Oradea Arena, cu CSM Corona Braşov.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!