Desfăşurat la baza sportivă Olimpia din Bucureşti, Campionatul Naţional de tir cu arcul tradiţional a reunit sportivi de la 7 cluburi din ţară, care au concurat la mai multe categorii: arc tradiţional replică istorică, bowhunter, tradiţional modern şi barebow.

Dacă la tradiţional modern cele trei locuri de pe podium au fost ocupate de sportivi de la trei cluburi diferite (Aktiv Bucureşti, Ares şi Alexandru Roman Oradea, acesta din urmă prin Ovidiu Enache), la barebow pe locul I s-a clasat Ionuţ Ghizdăveţ (Ares Bucureşti), urmat de doi sportivi de la Alexandru Roman Oradea (Ionuţ Burlan şi Dan Dumitru).

Cea mai disputată categorie, chiar în condiţiile unei participări puţin numeroase, a fost cea de arc tradiţional replică istorică, unde Ovidiu Lesei a câştigat titlul şi tricoul de campion naţional, cu 212 puncte în calificări şi un scor în finale net superior următorilor clasaţi, Nicolae Dinu şi Cristian Becski, ambii de la "Ares" Bucureşti.

"Ovidiu Lesei trage cu arcul de circa doi ani şi locuieşte în Timişoara, dar este legitimat la C.S. "Redpoint", la fel ca mulţi alţi arcaşi din Sibiu, Arad, Bucureşti, Târgu Jiu sau Cluj", a declarat Mircea Stroe, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Tirc cu Arcul Bihor.

Acest sport olimpic a devenit, în ultimii ani, o prezenţă constantă în Oradea şi judeţul Bihor, cele 6 cluburi autorizate şi două asociaţii fiind grupate în Asociaţia Judeţeană de Tir cu Arcul Bihor.