Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Cornel Popa, a decis că cel mai important lucru pentru bihoreni ar fi să bage 10 milioane de euro într-un proiect strategic: construirea drumului Şuşti-Moneasa. În întreprinderea sa temerară şi ridicolă a fost sprijinit de domnii Kiss şi Mang, alţi doi strategi de răsunet judeţean. Cum drumul ar fi costat oricum dublu, deci nu putea fi dus la capăt, şi nici n-avea vreo utilitate, devenise clar că la CJ nu un curs de management era necesar, ci o doză dublă de sedative.

Noul preşedinte Pasztor Sandor a declarat că renunţă la bazaconiile troicii de tristă amintire şi că mizează pe 14 milioane de euro, pe care să-i bage, după cum se aude, într-un super centru oncologic. O idee de bun-simţ într-un judeţ unde incidenţa cazurilor de cancer depăşeşte mult media naţională!

Cum pentru demararea acestui proiect e nevoie şi de votul liberalilor, e clar că aceştia au acceptat propunerea. Cu adevărat important este faptul că, pentru prima dată după mult timp, Oradea poate deveni un centru de excelenţă într-un domeniu în care, pe lângă bunii profesionişti, e nevoie de foarte multă tehnologie de vârf. Un domeniu de nişă, dar care ar putea să ne scoată în evidenţă.

Iată că, pentru un proiect strategic, mai-marii judeţului schimbă modul de abordare a nevoilor bihorenilor, ceea ce este încurajator. Numai de nu s-ar trezi nişte plăvani de partid să torpileze o idee bună, pe motiv că nu le aparţine...