Imagini de groază au fost surprinse de un cititor al BIHOREANULUI, marţi, pe marginea drumului comunal dintre Ianoşda şi Gurbediu, în pădurea Goronişte. Hoiturile a 8 vulpi, care păreau că au fost împuşcate, atârnau legate de crengile copacilor, unele cadavre fiind deja jupuite.

O zi mai târziu, cetăţeanul a transmis fotografiile şi pe adresa de email a redacţiei, iar BIHOREANUL i-a sesizat pe poliţişti şi pe reprezentanţii Direcţie Sanitar Veterinare, pentru a desluşi povestea. Surpriză, însă! Până ca echipajele să ajungă în zonă, hoiturile au dispărut.

„O echipă de inspectori ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor s-a deplasat împreună cu reprezentanţii Poliţiei Bihor - Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, precum şi ai fondului de vânătoare respectiv, în segmentul de pădure indicat, pentru a verifica aspectele sesizate. S-a făcut deplasare la pas, iar apoi cu autoturismele pe toată porţiunea de drum comunal indicat, dar nu au fost găsite vulpi moarte sau părţi de vulpi, aşa cum sunt prezentate în fotografiile ataşate”, se arată în răspunsul transmis de şeful Direcţiei, dr. Remus Ovidiu Moţoc.  

Ce s-a întâmplat cu cadavrele, nu ştie nimeni. Potrivit reglementărilor în vigoare, animalele împuşcate ar fi trebuit predate spre control la DSVSA Bihor, iar apoi la o firmă specializată pentru a fi incinerate.