Un orădean de 19 ani a fost reţinut, luni, de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului Oradea, pentru două spargeri care au provocat pagube consistente proprietarilor.

Potrivit unui comunicat făcut public, marţi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, la începutul acestui an, în noaptea de 5 spre 6 ianuarie, individul ar fi intrat într-o casă de pe strada Vasile Alecsandri, unde ar fi tăiat conductele de cupru ale instalaţiei de aer condiţionat, cauzând proprietarului o pagubă de aproximativ 3.000 lei.

De asemenea, spun poliţiştii, în perioada 15 ianuarie - 12 februarie, profitând că sediul Fundaţiei pentru Tineret şi Sport (Casa Tineretului) de pe strada Cazaban era închis, a intrat în subsolul imobilului unde a tăiat caburile instalaţiei electrice şi repartitoarele de la instalaţiile sanitare, cauzând un prejudiciu total de 113.772 lei.

"Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului, iar marţi, 10 mai a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, unde procurorii au decis continuarea anchetei cu suspectul în stare de libertate", se mai arată în informare.