Ghinion pentru un sălăjan prins, vineri seară, lângă Punctul de trecere a frontierei Borş, la volanul unei autoutilitare cu semiremorcă încărcată cu 18 metri cubi de lemne de foc fără documente de provenienţă.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Biroul de Presă al Poliţiei Bihor, bărbatul în vârstă de 43 de ani, din Jibou, judeţul Sălaj, reprezentant al unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Sălaj, a fost oprit în trafic în timpul unei acţiuni comune a poliţiştilor de la Serviciul de Ordine Publică - Compartimentul de Combatere a Delictelor Silvice şi a poliţiştilor de frontieră din Borş.

Cum şoferul nu avea documente pentru lemnele transportate, firma proprietară a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 25.000 lei, iar materialul lemnos, în valoare de 2.070 lei, a fost confiscat şi lăsat în custodia Ocolului Silvic Oradea – Punct de lucru Oşorhei.

Şi nu e tot, căci şoferul a ajuns să se întoarcă acasă... pe jos. "S-a dispus totodată confiscarea capului tractor şi a semiremorcii cu care a fost transportat materialul lemnos fără documente justificative", se arată în comunicatul Poliţiei.