Palatul Ullmann, din Piaţa 1 Decembrie 9, va fi reabilitat de o asociere de firme reprezentată de Drum Asfalt pentru suma de 7,2 milioane lei. Din asociere mai fac parte societăţile Trameco şi Lemacons.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, contractul de execuţie a lucrărilor pentru reabilitarea faţadelor şi a învelitorilor clădirii a fost semnat în cursul zilei de vineri. Reabilitarea clădirii va trebui finalizată în termen de 24 de luni de la ordinul de începere a lucrărilor.

Printre multe altele, lucrările vor cuprinde: înlocuirea integrală a învelitorii, înlocuirea elementelor degradate ale şarpantei, refacerea tâmplăriilor după modelele originale, refacerea tencuielilor şi elementelor decorative, restaurarea celor două altoreliefuri reprezentând menora păzită de lei, eliminarea cablurilor de pe faţade şi mutarea contoarelor pentru utilităţi în curtea interioară, refacerea confecţiilor metalice şi a trotuarului dinspre Piaţa 1 Decembrie.

Proiectat de arhitectul Löbl Ferenc, în stilul secessionului vienez, Palatul Ullmann a fost construit în anul 1913. Impozant, simetric şi bine proporţionat, imobilul cuprinde un parter înalt, placat cu plăci de faianţă verde-albăstruie şi trei niveluri de locuinţe.