Veste bună pentru localnicii navetişti din Paleu, care vor plăti pentru abonamentele OTL aceleaşi tarife ca în anul 2021, adică mai puţin cu 20 lei decât achită acum.

Un localnic din comună, juristul Daniel Vâjdea, a devenit buturuga mică care răstoarnă carul mare al Consiliului Local, după ce a contestat în instanţă o hotărâre din 2022 prin care s-au scumpit tarifele practicate de OTL.

Bărbatul a demonstrat în faţa judecătorilor că decizia a fost luată cam în bătaie de joc, fără consultare publică şi fără măcar vreun anunţ în prealabil, dar şi că toţi consilierii au votat "pentru" fără să aibă în faţă motivarea majorării, obligatorie, conform legii.

Săptămâna trecută, Vâjdea a câştigat definitiv procesul, Curtea de Apel Oradea stabilind, la fel ca Tribunalul Bihor, că Hotărârea 50/2022 a CL Paleu trebuie anulată.

Prostia aleşilor este prilej de bucurie pentru localnici, care vor plăti mai puţin pentru călătorii, ceea ce se datorează şi faptului că aceeaşi Primărie a mai avut o tentativă de a scumpi aceste tarife în septembrie anul acesta, hotărâre ce n-a intrat în vigoare, fiind suspendată de Prefectură la sesizarea aceluiaşi Vâjdea, care a depistat alte anomalii.

Practic, localnicii din Paleu pot şi să râdă, şi să plângă. Plătesc mai puţin pentru navetă, dar numai pentru că au conducători slabi...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!