Mai multe regiuni din Republica Moldova, inclusiv capitala Chişinău, au rămas marţi seara fără curent electric, după ce mai multe rachete ruseşti au atacat sistemul energetic al Ucrainei. 

Anunţul a fost făcut de vicepremierul Republicii Moldova, Adrian Spînu. "Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, una din liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru ţara noastră s-a deconectat în regim automat (descărcarea automată a sarcinii după frecvenţă). Acest fapt a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată ţara", a transmis, potrivit G4media.ro, oficialul.

El a precizat că această linie nu a fost avariată în vreun fel, dar s-a deconectat automat la ora 16.37 ca măsură de siguranţă.

Potrivit site-ului Tvrmoldova.md, au rămas fără curent electric oraşele Chişinău şi Bălţi, dar şi localitățile din raioanele Hânceşti, Leova, Călăraşi şi Ungheni.

În aceste ore compania de stat Moldelectrica încearcă să restabilească conectarea liniei electrice.

Una dintre companiile care furnizează electricitate prin acea linie, Premier Energy Distribution, a transmis un mesaj pentru a-și calma clienții. "Rugăm consumatorii să manifeste înţelegere, acestea (problemele - n.r.) fiind în afara ariei de gestiune a operatorului sistemului de distribuţie, asigurându-i că depunem toate eforturile pentru menţinerea alimentării continue cu energie electrice", se menţionează într-un comunicat al firmei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!