Iluminatul public din Oradea se modernizează. Consiliul Local a aproabat joi indicatorii tehnico economici ai celei de a treia etape de extindere şi modernizare a iluminatului public din municipiu. Potrivit studiului de fezabilitate făcut de firma Luxten Lighting Company, concesionarul iluminatului public din municipiu, investiţiile programate pentru perioada 2015 – 2017 se ridică la 9 milioane lei.

Pe lista celor 73 de obiective cuprinse în studiu se numără cartierul Grigorescu în întregime, străzi importante din oraş ca şi Decebal, Republicii, Ştefan cel Mare şi Transilvaniei dar şi malul Crişului Repede, parcul Adona şi pasajele supraterane peste DN 79 şi DN 76.

Tarifele lucrărilor de proiectare şi execuţie vor fi negociate cu Luxten de o comisie condusă de viceprimarul Mircea Mălan. Din comisie vor mai face parte city managerul Eduard Florea, trei consilieri locali şi mai mulţi directori din Primărie. Comisia va negocia cu firma tarifele pentru elaborarea documentaţiilor, materiale, transport, utilaje dar şi cota de profit sau nivelul cheltuielilor indirecte.