Lucrările la prelungirea străzii Constantin Brâncoveanu până în strada Oneştilor vor finalizate înainte de sfârşitul acestei luni. "În principiu, dacă nu plouă, până la 1 iulie lucrarea va fi terminată", a declarat primarul Ilie Bolojan, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la faţa locului.

Strada Constantin Brâncoveanu, care până de curând se înfunda în gardurile Exmob, va fi extinsă cu circa 250 de metri, până în strada Oneştilor, pe terenul cedat de firma Lidl, care a cumpărat amplasamentul fostei fabrici de mobilă pentru amenajarea unui centru comercial. Lucrările au fost adjudecate prin licitaţie de către firma Selina.

După finalizarea investiţiei, municipalitatea ia în calcul implementarea unor măsuri care să ducă la fluidizarea circulaţiei. Pentru început, la intersecţia străzilor Oneştilor, Lăpuşului şi Tudor Vladimirescu va fi amenajat un sens giratoriu. "Vom face un experiment şi vom amenaja un sens giratoriu din cauciuc, care, în loc de 500.000 lei cât ar fi unul obişnuit, ne-ar costa doar 35.000 lei. Trebuie să vedem însă dacă nu cumva îl distrug camioanele de mare tonaj care mai trec peste cauciuc", a mai spus primarul Ilie Bolojan.

Cu sens unic

O altă măsură de fluidizare a circulaţiei luată în calcul de municipalitate se referă la implementarea de sensuri unice pe arterele care leagă cartierul Ioşia de zona centrală. "Luăm în calcul transformarea străzii Tudor Vladimirescu în sens unic spre centru, astfel încât la intersecţia cu Decebal, timpul de aşteptare la semafor să se reducă la doar 15 secunde. La fel, strada Constantin Brâncoveanu va avea sens unic spre cartierul Ioşia pentru ca traficul să se desfăşoare fără probleme", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Gheorghe Carp.

Circulaţia pe Splaiul Crişanei se va desfăşura în continuare cu dublu sens, acesta urmând să aibă ieşire în sensul giratoriu care va fi amenajat la capătul viitorului pod din strada Sovata. Măsurile propuse de conducerea municipalităţii vor fi dezbătute în cadrul Comisiei de Circulaţie în una dintre şedinţele următoare.