Pandemia de Covid-19 stagnează în județul Bihor, unde numărul cazurilor active de Covid-19 se menține de mai bine de două săptămâni sub zece, vineri, fiind înregistrate doar șapte cazuri active, dintre care 3 la Terapie Intensivă. 

Potrivit unui comunicat transmis de Prefectură şi Direcţia de Sănătate Publică Bihor, în ultimele 24 de ore au fost efectuate 276 de teste pentru detectatea virusul SARS-CoV-2 în judeţ, toate având un rezultat negativ. 

Bilanţul total al îmbolnăvirilor de la începutul pandemiei şi până în prezent este de 29.375, din care 27.801 sunt cazuri declarate vindecate.

Faţă de săptămâna trecută, încă o persoană infectată a murit, bilanţul negru al deceselor crescând în Bihor la 1.567.

În ce priveşte campania de vaccinare, în judeţ au fost administrate 246.039 de doze de ser anti-Covid (Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson), iar 114.152 de persoane au primit ambele doze de vaccin.

În continuare echipe mixte de poliţişti şi jandarmi verifică modul în care bihorenii şi firmele din jude respectă regulile impuse în timpul pandemiei. De joi dimineaţa până vineri dimineaţă, aceștia au verificat 310 persoane carantinate, o persoană izolată la domiciliu, 42 de societăţi comerciale şi 17 mijloace de transport în comun. Nu au fost aplicate sancțiuni.