A fost panică, marţi dimineaţă, la metrou, în zona centrală a Capitalei. Peste 170 de persoane, marea majoritate călători, au fost evacuate, după ce o defecţiune tehnică s-a lăsat cu degajări de fum.

Incidentul s-a produs într-un tren care a plecat din staţia Piaţa Romană a întâmpinat o defecţiune tehnică ce s-a lăsat cu un incendiu, respectiv degajări de fum.

Potrivit HotNews.ro, incendiul s-a manifestat la carcasa unei linii de metrou, fiind stins de pompieri.

Călătorii aflaţi în trenul defect au forţat deschiderea uşilor, fapt ce a condus la blocarea trenului în tunel şi deconectarea de la energia electrică a acestuia.

Incendiu Metrou - Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ca urmare a incidentului, circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 în Capitală se desfășoară cu dificultate.

Autoritățile au declanșat planul roșu de intervenție, toți călătorii fiind evacuați.

„Au fost dislocate toate echipajele disponibile din București. A fost mobilizat și spitalul mobil. Au fost asistate 25 de persoane, din care 2 au necesitat transport la spital din cauza expunerii la fum și a stresului”, a declarat coordonatorul SMURD București, Bogdan Oprița.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că au fost evacuate peste 170 de persoane.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

"Intervenţia s-a terminat. Se va lua decizia de repunere în circulaţie a trenurilor de metrou după scoaterea trenului afectat. În cel mai scurt timp se va relua traficul la nivelul metroului.

În tunel, între staţia Romană şi Universităţii au fost evacuate 172 de persoane evacuate după întreruperea curentului. Au fost asistate medical 25 de persoane. A fost declanşat planul roşu", a declarat în jurul orei 10.30, Raed Arafat, potrivit aceleiași surse.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!