Papa Francisc a acordat un interviu în exclusivitate pentru The Associated Press în care a vorbit, printre altele, despre homosexualitate, care de-a lungul timpului a fost puternic condamnată în biserici. Capul bisericii catolice spune că a fi homosexual nu este un delict / o infracțiune, însă este un păcat.

Suveranul Pontif a spus, astfel, că legile care incriminează homosexualitatea sunt „nedrepte” și că episcopii catolici trebuie să le primească în biserică pe persoanele LGBTQ.

„A fi homosexual nu este un delict. Nu este un delict. Dar, da, este un păcat. Dar mai întâi haideți să facem distincția între un păcat și o infracțiune”, a declarat Papa Francisc în cadrul interviului acordat publicației The Associated Press.

Liderul de la Vatican a recunoscut totodată că unii episcopi susțin legile care incriminează homosexualitatea sau discriminează comunitatea LGBTQ. El le-a cerut acestor prelați să treacă printr-un proces de schimbare pentru a recunoaște demnitatea fiecăruia, notează europafm.ro. 

Circa 67 de țări sau jurisdicții din lume incriminează activitatea sexuală consensuală între persoane de același sex, dintre care 11 pot impune sau impun pedeapsa cu moartea, conform datelor adunate de The Human Dignity Trust.

Calificând astfel de legi „nedrepte”, Papa Francisc a spus că Biserica Catolică poate și ar trebui să lucreze pentru a le pune capăt. Suveranul Pontif a mai spus că persoanele gay trebuie să fie binevenite și respectate, nu marginalizate sau discriminate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!