Papa Francisc a fost externat vineri, după o săptămână și jumătate de spitalizare, în urma unei intervenții suferite pentru hernie abdominală.

Suveranul Pontif, în vârstă de 86 de ani, a părăsit spitalul Gemelli din Roma într-un scaun cu rotile, salutându-i pe jurnaliști și pe susținătorii care se aflau la intrarea principală în timp ce era dus la mașină, conform HotNews.ro.

„Papa se simte bine. Este într-o formă mai bună decât înainte", le-a spus jurnaliștilor dr. Sergio Alfieri, chirurgul-șef care l-a operat pe 7 iunie.

Medicul a mai precizat că suveranul pontif se simte suficient de bine pentru a călători.

Vatican News a publicat pe Twitter imagini de la ieșirea din spital. „Ce face Sfântul Părinte? „Încă în viață”, le-a răspuns el reporterilor, părând obosit, dar zâmbind. Apoi și-a îndreptat gândurile spre tragicul naufragiu din Grecia, deplângând „o întristare atât de mare””, a scris Vatican News, cu trimitere spre faptul că, miercuri, cel puțin 59 de oameni au murit în naufragiul unei ambarcațiuni cu migranți în Grecia.

Sursa citată a mai arătat apoi că, după externare, Papa Francisc a făcut o scurtă vizită călugărițelor Istituto Maria Santissima Bambina și s-a oprit pentru a saluta personalul de securitate, căruia i-a mulțumit pentru servicii.

HotNews.ro mai scrie că, în luna august, suveranul pontif are planificate călătorii în Portugalia și în Mongolia.

Toate evenimentele la care trebuia să participe până la 18 iunie au fost anulate, iar în mod tradițional, papa își va lua liber toată luna iulie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!