Interlopul orădean Iuliu Kiss, condamnat la 5 ani de închisoare după tragicul accident rutier petrecut la intersecţia străzilor Meşteşugarilor şi Barcăului şi soldat cu moartea unei tinere şi rănirea gravă a altor două, a dispărut. Bărbatul, cunoscut sub numele de Paprika, a fost dat în urmărire naţională iar poliţiştii au demarat procedurile pentru darea lui în urmărire internaţională.

Kiss a dispărut din Oradea imediat după ce Curtea de Apel Cluj a pronunţat, luni, sentinţa de condamnare pe numele lui. Poliţiştii trimişi miercuri dimineaţa să pună în aplicare mandatul de executare a pedepsei de 5 ani de închisoare încasată de bărbat au cerut imediat darea lui în urmărire naţională şi au demarat procedurile pentru obţinerea unui mandat european de arestare pe numele interlopului.

"A fost căutat la mai multe adrese încă dinainte ca Judecătoria Oradea să emită mandatul de executare al pedepsei dispuse în cazul său şi să ni-l comunice, aşa cum prevede procedura. Mandatul ne-a fost comunicat azi (miercuri, n.r.), la ora 10, însă noi am făcut verificări informativ de luni, de când am aflat de condamnarea lui din presă. E dispărut. Oricum, am demarat procedurile pentru emiterea mandatului european de arestare, e dat în consemn la frontieră, o să-l găsim", a declarat pentru BIHOREANUL şeful Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa.

Iuliu Kiss a fost eliberat pe o cauţiune de 55.000 lei în luna ianuarie a acestui an, în timp ce procesul său se afla încă pe rolul Curţii de Apel Oradea, măsură prin care a fost obligat să respecte anumite interdicţii până la soluţionarea definitivă a cazului. Între altele, Kiss avea şi interdicţia de a nu părăsi judeţul fără permisiune. "Avea un program stabilit, pe care l-a respectat. S-a prezentat de fiecare dată la Poliţie, când a fost chemat. Până la pronunţare. După aceea nu a mai fost de găsit", a declarat şeful Poliţiei Bihor.

Deşi căutată de BIHOREANUL, Lacrima Stan, avocata lui Iuliu Kiss, cea care l-a reprezentat în timpul procesului derulat la Curtea de Apel Cluj Napoca, nu a putut fi contactată pentru lămuri circumstanţele în care a dispărut clientului ei.

Iuliu Kiss a fost condamnat, prin sentinţă definitivă şi executorie, pentru accidentul provocat anul trecut, la intersecţia străzilor Meşteşugarilor cu Barcăului. Băut fiind, la volanul unui Mercedes de lux, el a intrat fără să oprească la Stop în intersecţie, omorând pe loc o tânără, pe Adriana Jurcan, şi rănind grav alte două, geamăna celei dintâi şi verişoara acestora, care circulau regulamentar cu un Tico.

Detalii, în articolul "Sentinţă finală: Paprika a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare!"