Duminică după-amiază, centrul oraşului Oradea a adunat zeci de oameni veniţi să vadă atelajele trase de doi cai care au pornit în paradă pe străzile din mijlocul urbei pentru a anunţa Concursul Internaţional de Atelaje de la Oşorhei, care va avea loc săptămâna viitoare.

Parada celor zece atelaje venite din România şi Ungaria a fost deschisă de primarul comunei Oşorhei Ioan Gligor și a început la ora 15:00 din parcarea de pe strada Tudor Vladimirescu 

Aceasta a poposit preţ de câteva minute în faţa Primăriei Oradea, unde au fost aşteptaţi de primarul Florin Birta, care a venit alături de soţia lui, şi de directorul Visit Oradea Alexandru Chira. Reprezentanții municipalității au primit de la Gligor un cadou simbolic în semn de apreciere pentru sprijinul oferit în organizarea concursului de atelaje de la Oşorhei.

Parada atelaje Oradea

Alaiul a pornit apoi spre Piaţa Unirii, unde a zăbovit câteva minute, prilej bun pentru zecile de oameni, mai mici sau mai mari, de a poza caii înhămaţi la trăsură. 

Cei mai bucuroşi au fost copiii pentru că li s-a permis să se apropie de armăsari şi să-i mângâie. Caii, unii dintre ei campioni internaţionali, au fost prezentaţi cu mândrie de către antrenorii lor.

Parada atelaje Oradea

Apoi parada a ajuns în faţa Prefecturii Bihor din Parcul Traian, unde a fost întâmpinată de prefectul Dumitru Ţiplea, iar mai apoi s-a oprit în faţa Teatrului Regina Maria din Piaţa Ferdinand, pentru o nouă baie de mulţime. Ulterior atelajele s-au retras spre parcarea de pe Tudor Vladimirescu. 

Pe tot traseul, cai au fost însoţiţi de o maşină care avea montate megafoane din care se auzeau detalii despre concursul internaţional de atelaje care se va desfăşura în perioada 25-28 aprilie pe Păşunea Berkeş din Oşorhei. 

În cadrul competiţiei echipe din şapte ţări se vor întrece în probe de dresaj, maraton şi obstacole, iar anul acesta va fi organizat în premieră un concurs de ponei pentru copii.

Evenimentul este organizat de Primăria Oşorhei, C.S. Oşorhei, Federaţia Ecvestră Română în parteneriat cu Visit Oradea, Primăria Oradea şi cu sprijinul sponsorilor.

Parada atelaje Oradea

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!