De la finalul acestei primăveri, pompierii militari paramedici din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana vor interveni pe teren cu două motociclete.

"Motocicletele au fost cumpărate şi urmează să fie prezentate la finalul lunii acesteia sau la începutul lunii viitoare în cadrul unui eveniment", a declarat vineri pentru BIHOREANUL purtătoarea de cuvânt a ISU Crişana, lt. col. Camelia Roşca.

Motoarele vor fi folosite exclusiv de paramedici, care vor ajunge astfel mult mai repede în cazul unor situaţii de urgenţă, evitând traficul şi ambuteiajele provocate de maşini pe şosele.

Vehiculele pe două roţi vor avea în dotare echipamentele necesare acordării primului ajutor victimelor. De asemenea, ele vor avea şi dispozitive de avertizare sonoră şi luminoasă, dar şi sisteme speciale de comunicaţii.

Acestea au fost achiziţionate prin Fundaţia pentru SMURD.

Asemenea autovehicule au mai fost cumpărate tot prin Fundaţia pentru SMURD şi la alte inspectorate din ţară, inclusiv în Bucureşti.

Pe de altă parte, joi, la sediul ISU Crişana reprezentanţii instituţiei au prezentat alte dotări noi pentru echipajele de salvare, care au fost cumpărate în cadrul unui proiect finanţat prin fonduri europene. Între acestea se numără sisteme body cam, o dronă, o autospecială de intervenţie la incendii de vegetaţie şi 36 de echipamente impermebiale pentru situaţiile de urgenţă în apă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!