Un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Popeşti, a fost arestat pentru 29 de zile, de magistraţii orădeni, fiind acuzat de tentativă de omor, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Dorel Moţiu.

Potrivit acestuia, bărbatul, Kanalas Florian, şi-a atacat concubina pe 17 august, în jurul orei 5, în timp ce aceasta se îndrepta spre serviciu.

"Femeia l-a părăsit în urma unor divergenţe, iar bărbatul a vrut să se răzbune. A atacat-o pe stradă, i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii şi palmele, iar apoi o lovitură de cuţit provocându-i la nivelul încheieturii mâinii drepte o plagă tăiată. I-a secţionat venele şi nervii, leziunile necesitând cel puţin 70 de zile de îngrijiri medicale", a declarat procurorul Moţiu, adăugând că viaţa femeii a fost serios pusă în primejdie.

Agresorul a fost prins la sfârşitul săptămânii trecute şi prezentat în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru audieri. "Inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior, la solicitarea procurorilor, judecătorii Tribunalului Bihor au emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă", a mai spus Moţiu.