Un orădean în vârstă de 33 ani a fost arestat preventiv după ce, supărat că a fost părăsit de iubită, a stropit cu benzină fereastra casei în care locuieşte aceasta, iar apoi a încercat să-i dea foc. Pentru că n-a reuşit, a spart o altă fereastră de la acelaşi imobil. 

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, incidentul s-a produs în seara zilei de 7 ianuarie şi a fost anunţat prin numărul de urgenţă 112 de proprietarul imobilului. "În jurul orei 23.55, ar fi stropit cu benzină fereastra unui imobil din Oradea şi ar fi încercat să aprindă benzina, fără a reuşi însă. Ulterior, acesta ar fi aruncat cu un obiect găsit pe trotuar într-o altă fereastră a aceluiaşi imobil, distrugând astfel două bucăţi de sticlă din aceasta", se precizează în informare. 

Vandalul, Blejan Sandor, a fost găsit marţi, 11 ianuarie, de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei Oradea, care l-au reţinut pentru 24 de ore, sub acuzele de distrugere şi tentativă de distrugere prin incendiere.

Bărbatul este recidivist post-condamnatoriu, fiind închis în trecut pentru tentativă de tâlhărie. Iar pentru că acum a comis o nouă faptă cu violenţă, marţi, procurorii Parchetului Oradea au solicitat arestarea lui pentru o perioadă de 30 de zile, cerere care a şi fost admisă de un judecător de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Oradea. 

Blejan mai poate contesta măsura, în termen de 48 ore, la Tribunalul Bihor.

Cercetările în caz sunt continuate de poliţişti sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului Oradea.