Acum câteva luni, Ambulanţa Bihor se pricopsea cu trei politruci în conducere. Director a fost pus Gheorghe Pintea, făcut colonel la apelul de seară de către şeful său de partid, generalul izmană Gabriel Oprea. Pintea s-a pus pe scormonit rahatul şi a descoperit că fosta conducere fura pe rupte, chestie până la urmă meritorie.

Dar, dacă tot vrea să facă curăţenie, ar putea să-i dea afară pe alde Adrian Stângă, consilier local PSD, şi pe Liviu Sabău Popa, şeful pesediştilor orădeni, care, odată cu el, au primit o sinecură la respectiva instituţie. Decât să ţii doi şefuţi inutili, mai bine angajezi medici sau asistente, nu?

De fapt, aici e marea problemă a României de azi: că a fost complet politizată, iar instituţiile bugetare sufocate de loazele de partid. Şi dacă ar fi vorba numai de membrii de partid! Dar, pe lângă aceştia, parazitează bugetul şi copiii lor, şi nurorile, finii, amantele şi curvele de ocazie.

Fenomenul e practicat de toate partidele, un alt scandalos exemplu fiind soţul deputatei Lucia Varga, care dintr-un umil slujbaş a ajuns şef la Hidroelectrica. Strada ar trebui să ceară în primul rând depolitizarea tuturor instituţiilor. Să vezi atunci cum politica n-ar mai fi o activitate atât de rentabilă şi cum neamurile politrucilor n-ar mai putea accede la funcţii grase pe muncă de nimic!

Deci, copii ai străzii, cereţi ca toate persoanele angajate pe linie de partid să fie date afară! Cei buni vor fi preluaţi imediat de mediul privat, iar cei sprijiniţi până acum de partide se vor târî, aşa cum şi merită, de fapt.