În Parcul Soarelui au fost plantaţi primii 56 de arbori dintr-un total de 256 care vor mobila zona.

Opriţi de ploi

Amplasat pe locul unei foste gropi de gunoi, parcul din cartierul Episcopia va fi dat în folosinţă în vara acestui an.

"Până acum au fost plantaţi 56 de arbori. Lucrările sunt momentan oprite. Din cauza ploilor, nu se poate intra în teren pentru că este numai noroi. În funcţie de starea vremii, în circa o săptămână ar putea fi plantaţi toţi cei 256 de arbori", a declarat viceprimarul Florin Birta, joi în cadrul unei conferinţe de presă în teren.

În parcul Soarelui vor fi plantaţi arbori ornamentali precum arţar, mesteacăn, fag, magnolie, stejar, cedru, chiparos şi oţetar roşu.

Pistă pentru alergare şi teren de baschet...

Conform evidenţelor municipalităţii, până în prezent în Parcul Soarelui au fost realizate lucrările la sistemul de irigaţie şi reţelele electrice subterane, bordurile ce delimitează coridorul verde, aleile pietonale şi pista pentru alergare. 

De asemenea, sunt în curs de execuţie lucrările de amenajare a terenului de baschet şi a aleilor, de amplasare a stâlpilor de iluminat public.

Lucrările, cu termen de finalizare în cea de-a doua jumătate a lunii iulie, au fost atribuite prin licitaţie firmei Saminstal SRL Vetis, pentru suma de 4 milioane lei fără TVA.

Firma mai lucrează la amenajarea parcurilor din zona străzilor Veteranilor (1,6 milioane lei), Ion Bogdan (3,5 milioane lei) şi Daliei (4,9 milioane lei).