Municipalitatea orădeană va amenaja un parc nou, cu o suprafaţă de 2.500 metri pătraţi, în zona intersecţiei străzilor Rectorului şi Matei Corvin din cartierul Episcopia.

Parc cu teren de sport şi locuri de joacă...

Potrivit unui comunicat al Primăriei, Comisia Municipală pentru Urbanism şi Amenajarea Teritoriului (CMUAT) a aprobat în şedinţa de joi amenajarea peisagistică a unor terenuri degradate precum şi crearea unor facilităţi noi de recreere, agrement şi sport pentru locuitorii din zonă.

"Zonele de odihnă şi relaxare se vor întinde pe aproximativ 1.500 metri pătraţi. Vor fi plantaţi arţari, magnolii, mesteceni, tei, castan cu flori roşii, koelreuteria, cercis şi se va realiza o împrejmuire verde din ulm", a transmis Primăria.

În cadrul parcului vor fi amenajate locuri de joacă pentru copii şi un teren de sport multifuncţional care va fi acoperit cu tartan.

Spaţiile verzi vor fi dotate cu instalaţii de irigat şi reţea de iluminat public, bănci pentru odihnă şi coşuri de gunoi.

"Respectăm angajamentele făcute ca până în 2023 să extindem, la nivelul municipiului, suprafaţa de spaţii verzi existentă, de la 24,19 metri pătraţi la 30 metri pătraţi pe cap de locuitor. Ne preocupă sănătatea şi creşterea calităţii vieţii orădenilor şi de aceea crearea parcurilor în proximitatea locuinţelor, unde oamenii să se întâlnească, să facă sport iar copiii să se joace în siguranţă reprezintă una dintre priorităţile Primăriei", a afirmat viceprimarul Arina Moş.

Bloc cu 24 de apartamente de închiriat...

În cadrul şedinţei de joi a CMUAT, în care s-au dezbătut în total 55 de lucrări, a mai fost avizat proiectul unui aparthotel (n.r. imobil cu apartamente închiriate în regim hotelier) care urmează să fie construit în strada Barbu Ştefănescu Delavrancea 37.

"În şedinţa CMUAT din data de 15 aprilie, solicitantul a primit aviz nefavorabil din cauza volumetriei agresive a clădirii. Drept urmare, proiectul a fost modificat ţinându-se cont de recomandările specialiştilor, astfel că a fost ajustat şi temperat în ceea ce priveşte volumetria, iar în şedinţa de joi avizul a fost favorabil", a transmis Primăria.

Potrivit noului proiect, aparthotelul va avea la primul nivel zona de recepţie şi parcare, iar la etajele superioare 24 de apartamente.

Construcţia va avea deasupra primului etaj un etaj retras şi o mansardă.

Accesul auto şi pietonal se va face dinspre strada Parcului care se va lărgi în zona construcţiei.

Teren de sport pentru angajaţi

Pe de altă parte, în cadrul aceleaşi şedinţe, membrii CMUAT au mai avizat proiectului unui teren de sport propus pentru amplasamentul din strada Louis Pasteur de firma Qubiz.

"Acest teren are rolul de a crea o zonă de relaxare pentru propriii angajaţi", a transmis Primăria.

Amplasamentul va fi cu dublu acces, atât dinspre strada Gheorghe Doja, cât şi dinspre strada Doctor Louis Pasteur.