Angajaţii Administraţiei Imobiliare Oradea (AIO) au dărâmat, din ordinul lui Ilie Bolojan, clădirile din curtea interioară a Primăriei.

"Garajele şi magaziile fostei Cantine au fost demolate pentru a obţine locuri de parcare în plus pentru orădenii care vin cu treabă în instituţie", a declarat pentru BIHOREANUL directorul AIO, Cristian Beltechi. Lucrările au demarat în cursul săptămânii trecute şi au fost continuate în week-end, când parcarea este, de obicei, nefolosită.

Bolojan a spus că prin dezafectarea anexelor nefolosite vor fi obţinute în plus circa 50 de locuri de parcare, care nu vor fi folosite doar de funcţionari.

"Pe viitor, în curtea închisă cu barieră vor putea să îşi lase maşinile toţi orădenii. Vom căuta să implementăm un sistem cu staţionare pe durată limitată, după modelul locurilor de parcare de două ore, astfel încât curtea interioară să poată fi folosită de un număr cât mai mare de contribuabili", a declarat edilul.

Şeful executivului a mai spus că municipalitatea poartă în prezent negocieri cu Episcopia Romano-Catolică în vederea extinderii parcării pe terenul aflat în vecinătatea curţii Primăriei.