Parcarea gratuită, cu peste 500 de locuri, din faţa aquapark-ului Nymphaea va fi concesionată Administraţiei Domeniului Public, care îl gestionează.

"O mai bună administrare"

Consiliul Local Oradea a hotărât, joi, atribuirea parkingului pentru ADP pentru "o mai bună gestionare şi întreţinere". Hotărârea a fost luată cu un singur vot împotrivă.

Iniţial, consilierii locali ai opoziţiei s-au pronunţat împotriva acestei decizii. "Prin această concesionare către ADP, parcarea se va transforma în una privată", a protestat consilierul Liviu Sabău Popa (PSD).

PSD-istul a argumentat că parcarea "nu va mai fi gratuită".

Primarul Florin Birta a apărat propunerea ADP. Acesta a afirmat că deocamdată consilierii locali au fost chemaţi să voteze doar transferul administrării parcării de la municipalitate la ADP şi doar ulterior se va stabili modul efectiv de administrare.

"Tot dumneavoastră veţi aproba orice propunere ulterioară", a spus Birta.

"Ar trebui să fie cu plată"

Primarul are însă o opinie formată. "Din punctul meu de vedere, acea parcare ar trebui să fie cu plată", a zis Birta.

Potrivit edilului, doar "cei care vin la aquapark sau la competiţii sportive organizate aici trebuie să aibă loc de parcare şi gratuitate, altfel parcarea va ajunge una pentru toţi cei din oraş care nu au unde să îşi lase maşinile".

Birta a spus că măsuri similare vor trebui luate şi parcarea din zona noii săli polivalente.

"Avem o serie de reclamaţii din cartierul Europa că noaptea în acea parcare se fac curse de maşini, petreceri cu gălăgie şi alcool şi altele. Trebuie să reglementăm anumite parcări nereglementate", a avertizat acesta.

O parcare gratuită...

Contactat de BIHOREANUL, directorul ADP, Liviu Andrica, spune că şi-a dorit parcarea pentru clienţii aquapark-ului Nymphaea.

"Acolo vin tot felul de oameni, coboară în Oradea de pe drumul expres, îşi lasă maşinile sau trailerele şi pleacă ținând locul ocupat. Apoi, seara, după ora 21, locul se umple de maşini, gălăgie şi dezordine", a explicat directorul.

Andrica a spus că parcarea va fi rezervată clienţilor în detrimentul celor care acum o folosesc ca loc de staţionare a maşinii fără plată sau pentru întâlniri de agrement.

"Nici mie nu mi-ar place să merg într-un oraş, la aquapark, şi să mă trezesc că nu am loc de parcare sau că este dezordine", a spus Andrica.

... va fi cu taxă

Directorul ADP a recunoscut că vrea să închidă parcarea cu bariere.

"Clienţii aquapark-ului vor putea folosi parcarea gratuit, cei care îi aduc cu maşina la aquapark vor putea intra gratuit pentru 10 minute, ca la aeroport în Budapesta, iar cei care doar vor să îşi lase maşina aici vor trebui să plătească o taxă", a spus directorul.

Valoarea taxei va fi calculată ulterior de către ADP şi propusă spre aprobare Consiliului Local.

Deşi neaplicată până acum, măsura nu este însă una nouă.

Regulamentul de funcţionare al aquapark-ului Nymphaea prevede încă de la deschiderea acestuia din 2016 că "parcarea poate fi utilizată de clienţii aquapark-ului gratuit".

Conform regulamentului, "persoanele care utilizează parcarea şi nu sunt clienţi ai aquapark-ului, vor plăti o taxă de parcare".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!