Municipalitatea a anunţat, vineri, că parcarea subterană din strada Independenţei, a cărei construcţie a fost finalizată recent, va putea fi utilizată de săptămâna viitoare şi nu începând de sâmbătă, 20 iunie, aşa cum se preconiza iniţial.

"În urma consultărilor cu reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru siguranţa celor care vor parca în parcarea realizată pe strada Independenţei, administraţia locală a decis ca ea să poată fi utilizată începând de săptămâna viitoare", se arată în informarea Primăriei Oradea. 

Viceprimarul Florin Birta a transmis că urmează să fie făcute mai multe teste ale instalaţiilor care trebuie utilizate în caz de incendii.

"Pentru că dorim ca noua parcare subterană să fie un loc sigur pentru cei care o vor utiliza, azi, 19 iunie, împreună cu echipajele Inspectoratului de Situaţii de Urgenţă, am decis amânarea deschiderii parcării de pe strada Independenţei pentru săptămâna viitoare. Continuăm în zilele ce urmează testele instalaţiilor de utilizare în caz de incendii şi testele instalaţiilor de evacuare a gazelor. Mulţumim pentru înţelegere, vom reveni cu detalii", a precizat, prin comunicat, Birta.

Miercuri, la prezentarea investiţiei, Birta spunea că speră că ISU va da autorizaţia vineri, astfel încât sâmbătă (20 iunie) parcarea să fie deschisă.

Parkingul subteran cu 460 de locuri va putea fi folosit gratuit timp de 3 luni, a decis Primăria. Lucrările la această investiţie au durat foarte mult timp, ele fiind începute încă din 2015. Investiţia a fost una complicată şi dat fiind faptul că cel mai jos nivel la care s-a lucrat a fost de minus 10,5 metri faţă de cota drumului.

UPDATE:

Ce evită reprezentanţii Primăriei să spună textual, în comunicatul de vineri, este faptul că lucrările la instalaţiile necesare pentru primirea autorizaţiei de securitate la incendiu nu sunt finalizate.

"Instalaţiile de stingere şi de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi nu sunt finalizate în totalitate, astfel încât verificarea acestora nu poate fi efectuată de ISU Crişana", a precizat, pentru BIHOREANUL, maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.