Parcarea supraterană din faţa Pieţei Rogerius va fi dată integral în funcţiune începând de marţi dimineaţă, de la ora 7. Partea de subsol a parcării, cu cele 193 de locuri, a fost inaugurată pe 8 noiembrie, iar de mâine va putea fi folosit și etajul, cu încă 219 parcări.

Termenul de predare a lucrării, stabilit iniţial pentru octombrie, a fost prelungit cu o lună pentru îmbunătăţirea proiectului.

Primăria a cerut constructorului să acopere nivelul superior al parcării, aflat în aer liber, cu o şapă epoxidică mult mai aderentă decât cea prevăzută în proiect, pentru ca maşinile să nu derapeze pe ploaie sau îngheţ.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, toate cele 412 locuri de parcare vor putea fi folosite cu titlu gratuit vreme de trei luni, până după sărbători, pentru ca orădenii să se obişnuiască să folosească noul parking.

"Invităm cetăţenii, pe toţi cei care au locul de muncă la spital sau au de făcut cumpărături la piaţa Rogerius, să folosească cu încredere această parcare, eliberând astfel partea carosabilă", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Circulaţia în zona pieţei Rogerius va reintra în normal în cea de a doua jumătate a lunii decembrie, după finalizarea lucrărilor la magistrala de apă care supratraversează pasajul subteran dintre piaţă şi parcare.

Conform proiectului, circulaţia va fi dirijată prin intermediul unui sens giratoriu marcat pe carosabil după modelul celui de la intersecţia drumului rapid cu strada Făcliei.

Lucrările de construire a parcării subterane din Rogerius au fost executate de firma Construcţii Bihor pentru suma de 14,3 milioane lei. Investiţia a fost derulată de Administraţia Domeniului Public care va preda parcarea municipalităţii pentru administrare.