Parcarea supraterană din strada Braşovului va fi inaugurată pe 12 octombrie, de Ziua Oradiei.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, termenul de predare a fost asumat de constructorul Electrogrup SA Cluj Napoca, care a devansat data limită din noiembrie.

Până pe 12 octombrie, constructorul va finaliza lucrările, iar Primăria va reabilita strada Braşovului, afectată de lucrări, şi va face demersurile pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Oradea.

"Până la această dată, inclusiv strada Braşovului va fi reabilitată, pentru a crea accesele de intrare în parcare, de asemenea vor fi obţinute şi autorizaţiile de incendiu necesare de la Inspectoratul de Urgenţă, pentru a fi totul în regulă pentru funcţionarea acestei parcări", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Potrivit edilului, odată cu darea în folosinţă a parcării, zona centrală a oraşului va fi eliberată de maşini, iar şoferii vor găsi mai uşor un loc de parcare.

Parcarea de pe strada Braşovului, situată între Spitalul Militar şi magazinul Crişul, este prevăzută cu 395 de locuri, dintre care 4 pentru persoanele cu dizabilităţi.

Construcţia va avea cinci niveluri supraterane: un demisol, parter, trei etaje de parcare şi o terasă.

La etajul 2, a fost construită o pasarelă supraterană peste strada Braşovului care face legătura cu magazinul Crişul.

Costurile pasarelei au fost suportate de către firma care administrează centrul comercial, direct interesată pentru un acces mai facil al clienţilor la magazine. 

Construcţia parcării, care va costa în final 15,5 milioane lei, este suportată de Administraţia Domeniului Public.

ADP a mai construit în Oradea două parcări supraterane, pe străzile Tribunalului şi Corneliu Coposu, precum şi parcarea subterană din strada Independenţei.