Anul trecut, veniturile municipalităţii din impozite şi taxe au crescut cu 10,8%, deşi nivelul obligaţiilor fiscale ale orădenilor a rămas neschimbat.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, încasările au crescut la 143,2 milioane lei, cu 15,6 milioane lei, echivalentul a 3,3 milioane euro, peste nivelul din 2016.

"Cea mai mare creştere s-a înregistrat la veniturile din parcări, care au urcat cu 40% pe fondul construcţiei de parcări publice noi, cum este cea din Rogerius, precum şi a continuării procesului de amenajare de parcări de domiciliu", a declarat directorul economic al Primăriei, Eduard Florea.

La fel, au crescut cu 30%, ceea ce înseamnă circa 100.000 euro, încasările din taxa pentru eliberarea autorizaţiilor de construire şi cu circa 10% veniturile din executările silite aplicate persoanelor juridice.

"Creşterea veniturilor s-a datorat, în parte, şi aplicării taxei de reabilitare a imobilelor, instituite în vara anului trecut, din care s-a încasat undeva la 700.000 lei", a spus Florea.

Consiliul Local a instituit anul trecut taxa de reabilitare a imobilelor plătită de orădenii care deţin în coproprietate un imobil aflat într-o stare necorespunzătoare şi care nu pot să îl reabiliteze pentru a scăpa de supraimpozitarea cu 500% deoarece se opun coproprietarii.