Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a dat publicității primele informaţii oficiale în cazul bărbatului reţinut după ce şi-a lovit intenţionat vecinul cu maşina, victimă care în momentul şocantului incident își ducea în spinare copilul de 2 ani. Autorul a fost reţinut, iar procurorii cer să fie arestat preventiv. 

După cum a relatat deja BIHOREANUL, autorul, Viorel Vese, un bărbat în vârstă de 54 ani din satul bihorean Surduc, comuna Copăcel, a fost reţinut pentru 24 ore şi este cercetat pentru tentativă la omor după ce, luni după-amiaza, l-a acroşat intenţionat cu maşina pe vecinul său, care circula pe marginea drumului, cu copilul de 2 ani în spate.

"S-a îndreptat cu viteză"

Potrivit comunicatului transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, victima se afla pe acostamentul străzii Principale din localitatea Surduc, în momentul în care a fost lovit de un Audi, la volanul căruia se afla vecinul său. 

Incidentul s-a produs, luni, la ora 17.17, iar "în urma impactului acesta a fost proiectat împreună cu fiul său în şanţul stâng, pe direcţia de deplasare a autoturismului, după care autoturismul a părăsit locul producerii evenimentului". Un minut mai târziu, Vese a revenit şi, tot la volanul maşinii, "s-a îndreptat cu viteză spre persoana vătămată, care se afla pe acostamentul străzii Principale, cu intenţia de a-l ucide, ocazie cu care persoana vătămată a sărit din faţa autoturismului, evitând impactul", scrie în informarea procurorilor. 

În urma primei lovituri, care l-a luat pe nepregătite, vecinul lui Vese s-a ales cu „leziuni ce necesită pentru vindecare un număr de 15 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii", iar copilaşul de 2 ani "a suferit leziuni ce necesită 6-7 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii", susţin anchetatorii. 

Era băut

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor au ajuns la locul faptei după un apel dat la 112 de către victima lui Vese. Ei au găsit maşina în curtea agresorului, iar pe acesta ascuns în grădina casei.

"Inculpatul a fost testat cu aparatul AlcoQuant, care a indicat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat", se precizează în comunicat. 

Vese a fost ridicat şi condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru audieri, iar în noaptea de luni spre marţi a fost reţinut pentru 24 ore, fiind anchetat pentru tentativă la omor calificat şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Procurorii cer să fie arestat preventiv, solicitare care va fi analizată marţi după-amiaza, de un judecător de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!