Un bărbat în vârstă de 54 ani din localitatea Balc, arestat preventiv luna trecută după ce şi-a înjunghiat un consătean la beţie, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru tentativă la omor. 

Ioan Mocan a fost arestat preventiv pe 31 ianuarie, la solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru un incident produs cu o zi mai devreme, chiar în locuinţa lui, unde acesta a băut împreună cu un consătean în vârstă de 34 ani şi, la un moment dat, s-au luat la ceartă.

În timpul scandalului, care a degenerat în bătaie, proprietarul locuinţei a luat un cuţit şi şi-a înjunghiat partenerul de pahar. Lovitura i-a provocat victimei leziuni grave în zona toracelui, punându-i în pericol viaţa, după cum se explica într-un comunicat transmis de Biroul de presă al Parchetului. 

Bărbatul a fost înjunghiat cu un cuţit uriaş, lung de 32 cm şi cu o lamă de 20 cm. Astfel de cuţite sunt folosite la ţară de regulă pentru înjunghierea şi tranşarea porcilor.

Cazul a ajuns în atenţia procurorilor după ce un vecin de-al bărbatului a sunat la 112 pentru a sesiza faptul că în "imobilul situat vizavi de locuinţa sa, a avut loc o altercaţie între două persoane de sex masculin, în urma căreia o persoană a fost înjunghiată", se mai arăta în informare. 

La faţa locului a ajuns în scurt timp un echipaj medical, care a preluat victima şi a transportat-o la spital, iar aceasta a fost dusă imediat în sala de operaţie şi supusă unei intervenţii chirurgicale. 

Autorul, Ioan Mocan, a fost reţinut pentru 24 de ore, iar pe 31 ianuarie, Tribunalul Bihor a dispus să fie trimis după gratii pentru o perioadă de 30 zile.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!