Porţiunea dinspre strada Griviţei a şanţului Cetăţii va fi reamenajată după modelul parcului dendrologic deja existent. Primăria şi Administraţia Fondului de Mediu au semnat luni la Bucureşti un contract de finanţare în valoare totală de 1,9 milioane de lei, din care 1,7 milioane vor fi alocate cu titlul de finanţări nerambursabile din fonduri europene.

"În şanţul de est al Cetăţii se vor amenaja 20.000 de metri pătraţi de spaţii verzi cu material dendrologic, se va amenaja un lac cu o suprafaţă de 450 metri pătraţi, se va realiza o staţie de pompare, un sistem de irigare şi totodată se va mobila parcul cu bănci, coşuri de gunoi, stâlpi de iluminat, fântâni cu apă potabilă şi alei pietonale", a anunţat primarul Ilie Bolojan luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Lucrările vor trebui finalizate în termen de 12 luni de la semnarea contractului şi se vor desfăşura în paralel cu cele de reabilitare a Cetăţii. Bolojan a spus că lucrarea va fi scoasă la licitaţie în cursul lunii iunie, după ce angajaţii municipalităţii se vor ocupa de reactualizarea proiectului tehnic al lucrării.