Cea de-a treia licitaţie organizată pentru concesiunarea de terenuri în parcul industrial Eurobusiness Park din Şoseaua Borşului a adunat cinci oferte până luni, 1 martie, data limită pentru depunerea documentaţiilor. Terenurile pentru care au depus oferte societăţile Microrom SRL, Mecanizados Auxim SRL, Premium Part SRL, Anander SRL şi Hexi Prod SRl sunt situate în partea de nord-est a parcului, în vecinătatea fostului supermarket Pic.

Ofertele depuse sunt în faza de evaluare, urmând ca reprezentanţii comisiei de licitaţie să se pronunţe înainte de sfârşitul acestei săptămâni. "Suprafaţa totală solicitată de investitori este de 34.000 metri pătraţi. Valoarea totală a investiţiilor care urmează a fi realizate este de 5.300.000 euro, urmând a fi create 100 de locuri de muncă", se menţionează în cadrul unui comunicat al Primăriei.

11 pentru Oradea

Până în prezent municipalitatea orădeană a atras în parcul industrial 11 companii, parte din ele relocate din fostele amplasamente situate în municipiu, iar altele intrate pentru prima dată în Oradea.

La primele două licitaţii au obţinut teren firmele: Congips, Perind, Simbac, Tamira Pan, Vest Euro Marketing, Rozoti Prod, Carbenta, Elisis Trading, Ekobyo, Decoletaje&Conjuntos şi Shinheung. Acestea au concesionat în total 17,2 hectare de teren şi au adus bugetului local venituri de peste 60.000 lei din taxa de concesiune. Valoarea totală a investiţiilor prognozate se ridică la 16,7 milioane euro.

Atenţie, lucrări!

Lucrările pentru asigurarea utilităţilor din parcul industrial au demarat în luna februarie pentru ca investitorii care şi-au adjudecat parcele să poată începe lucrările de construcţie ale halelor de producţie.

Până în prezent Eurobusiness Park a fost racordat la reţeaua de apă şi urmează ca până la sfârşitul lunii martie platforma industrială să fie deja conectată la reţeaua de energie electrică. Firma coreeană Shinheung este prima companie care a început construcţia halei din incinta Eurobusiness Parc. Coreenii vor să demareze producţia încă din luna iulie.