În condiţiile în care pe ordinea de zi a reuniunii de marţi a Consiliului Judeţean conducerea instituţiei a inclus un proiect pentru aprobarea bugetului societăţii Parcuri Industriale Bihor SA şi un altul pentru majorarea capitalului social al acesteia cu nu mai puţin de 10 milioane lei, cei 17 consilieri judeţeni ai PNL au aflat accidental două noutăţi.

Prima este că la Beiuş nu se va mai face niciun parc industrial, deşi acolo era aprobată înfiinţarea unuia printr-o Hotărâre a CJ, iar cealaltă că, în schimb, există un plan pentru înfiinţarea unui parc industrial în comuna Tămăşeu, în nordul judeţului. 

Pentru că nu ştiau despre aceste noutăţi, ba nici nu înţelegeau cum se face majorarea capitalului social al SC Parcuri Industriale Bihor SA, consilierul PNL Călin Gal a cerut explicaţii, primindu-le din partea vicepreşedintelui Ioan Mang.

Parcul industrial plănuit la Beiuş va fi făcut de fapt în apropiere, pe raza comunei Drăgăneşti. 

"De ce la Drăgăneşti? Pentru că n-a dat Beiuşul teren. Primăria Beiuş are un teren cu care este în conflict, şi atunci dă comuna Drăgăneşti 10 hectare la limita cu Beiuşul. Nu s-a găsit altă soluţie, chiar primarul de Beiuş a spus să nu mai stăm după el", a afirmat Mang, precizând că viitorul parc industrial din Drăgăneşti va fi totuşi accesibil beiuşenilor, deoarece terenul pus la dispoziţie de comună este situat la limita administrativă cu municipiul.

Contactat ulterior de BIHOREANUL, edilul beiuşean Petru Mlendea a spus că administraţia locală de aici voia să pună la dispoziţia SC Parcuri Industriale Bihor SA un teren de 43 hectare, dar nu mai poate, deoarece a fost dată în judecată de o asociaţie urbarială care revendică întreaga suprafaţă.

"Voiam să facem parcul industrial pe 43 de hectare la intrarea în Beiuş dinspre Pocola, dar când s-a aflat am intrat în conflict cu un răuvoitor, zic eu, ca să nu zic mai multe – şeful urbariaşilor din satul Delani, care administrativ aparţine de municipiul Beiuş. Oamenii (n.r. – din asociaţiile urbariale) nu au dreptate, dar cert e că ne-au blocat şi din cauza procesului prin care ei revendică terenul noi nu l-am mai putut pune la dispoziţie pentru a fi realizat parcul industriale", a declarat primarul municipiului, Petru Mlendea. 

Pe de altă parte, însă, nici vicepreşedintele Mang, nici preşedintele Pasztor Sandor nu au explicat consilierilor judeţeni motivul pentru care SC Parcuri Industriale Bihor SA face demersuri pentru înfiinţarea unui parc industrial în comuna Tămăşeu, despre care PNL-iştii spuneau că nu ştiau.