Parcul Liniştii amenajat pe amplasamentul fostului cimitir Olosig începe să prindă contur. Angajaţii municipalităţii lucrează la varianta finală a proiectului parcului care va fi supusă dezbaterii publice la sfârşitul lunii februarie.

Primarul Ilie Bolojan şi directorul tehnic al Primăriei, Mircea Ghitea s-au întâlnit miercuri cu reprezentanţii firmei de amenajări peisagistice, Kaluna SRL şi arhitectul Ernest Pafka pentru a stabili ultimele detalii cu privire la amenajarea parcului. Angajaţii firmei Kaluna au prezentat patru variante de amenajare a parcului, urmând ca reprezentanţii municipalităţii să aleagă, cu consultarea orădenilor, varianta cea mai folositoare locuitorilor din zonă.

proiect parcul linistii_2.jpg„Vom ţine cont de toate categoriile de vârstă care locuiesc în zona riverană Parcului Liniştii, precum şi de necesităţile acestora, încercând astfel să răspundem nevoii de agrement şi destindere. Într-o primă fază vom amenaja aleile şi zona care ţine încă de cimitir. Totodată, vom proceda la realizarea instalaţiilor electrice. Ne dorim ca până în toamna lui 2011 amenajarea parcului să fie complet definitivată", a spus în cadrul întâlnirii primarul Ilie Bolojan.

Primarul a mai spus că indiferent de varianta finală, municipalitatea va avea în vedere delimitarea parcului în două zone, una destinată tinerilor pentru care se vor amenaja două terenuri de sport unul de baschet şi unul de fotbal şi o zonă mai liniştită destinată promenadei. De asemenea, va fi menţinută zona îngrădită destinată patrupedelor şi, în funcţie de bugetul alocat proiectului, va fi amenajată şi o pistă de alergare.

În parc vor fi montate cişmele şi o toaletă ecologică, iar băncile vor fi montate la limita bordurii trotuarului pentru a nu încurca circulaţia trecătorilor. Varianta finală a proiectului va fi prezentată Comisiei de Mediu în şedinţa de joi, 18 februarie, după care va fi supusă dezbaterii publice.